top of page
Search
  • Writer's pictureOlli Pulkkanen

Kalevankisat Lahdessa 27.-30.7.2023

Yleisen sarjan suomenmestaruuksista kilpaillaan tulevana viikonloppuna Lahden Urheilustadionilla. Helsingin Kisa-Veikkojen urheilijoita on tänä vuonna mukana 33 kpl, joista tosin pari voi joutua jättämään kisan juoksematta. Yhteensä lajisuorituksia ilmoittautumisten mukaan tulee 44. Tästä joukosta pitäisi jokunen mitali ja pistesijakin irrota.



Suurimmat mitaliodotukset kohdistuvat luonnollisesti hallitsevaan Euroopan ja Suomen mestariin Topi Raitaseen, joka virittelee 3000m esteissä kuntoaan kohti MM-startteja. Myös naisten estejuoksussa Janette Vänttinen starttaa tilastokakkosena matkaan, joten mahdollisuudet palkintopallille ovat hyvät. Janette on starttaa myös 5000m jossa on niinikään kärkipään menijöitä yhdessä Taru Palsan kanssa. Miesten kestävyysjuoksuista hyviä suorituksia voidaan odottaa myös Eero Salevalta, joka viime vuosina harvoin on ilman mitalia Kalevalaisista poistunut. Eero mukana 10 000m ja 5000m juoksuissa. Miesten 800m mukana on 3 kisaveikkoa, joista Benjamin Leellä ja Niko Viljolalla on varmasti oma lusikkansa mitalisopassa. Ratakierroksella naisissa on mukana neljä ja miehissä viisi HKV-edustajaa, joten vähintään finaalipaikkoja voidaan odotella tasaisessa ja tiukassa kilpailuissa. Lyhemmissäkin sprinteissä kisaveikoilla on hyvä edustus ja aitamatkoilla mukana pika-aitoja juoksevien Siirtolan siskosten lisäksi myös Antti Pihlavisto sekä pika- että pitkissä aidoissa. Aitajuoksu taitaa olla osin periytyvä taito.


Kenttälajiedustajista mitalimahdollisuuksia on ainakin Topias Laineella keihäässä. Kisa tulee olemaan varmasti jännittävä ja tiukka. Korkeushyppyyn HKV asettaa Saara Hakasen naisten puolelle ja toukokuussa 23 ensimmäisen korkeuskilpailunsa koskaan hypänneen Sisu Mäkelän miesten kisaan. Myös Roni Ollikainen pituudessa availee kisakauttaan suoraan Kalevan kisoista ja omaa varmasti sauman seisoa päivän päätteeksi mitalipallilla.

293 views0 comments

Recent Posts

See All

Kokouskutsu: Helsingin Kisa-Veikot kevätkokous 27.3.2024

Helsingin Kisa-Veikot ry kevätkokous Aika: Keskiviikko 27.03.2024 klo 18.00 alkaen. Paikka: Eläintarhan kentän kahvila. Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Tervetuloa, H

bottom of page