top of page
DSC_6823.jpg
DSC_6823.jpg
LOGO.gif

Huippu-urheilu

HKV:n saavuttamat 56 Kalevan maljan voittoa puhuvat puolestaan...

Helsingin Kisa-Veikot on yleisurheilun kilpaurheiluseura, ja vuosittain tavoitteenamme on menestyä hyvin valtakunnallisissa seurojen välisissä kilpailuissa. HKV:n saavuttamat 56 Kalevan maljan voittoa puhuvat puolestaan tavoitteissa onnistumisesta.

 

Seura on perustamisestaan (1909) lähtien Helsingin Kisa-Veikkoja on edustanut lukuisa määrä huippu-urheilijoita, kuten olympiavoittajat ja yleisurheilulegendat Hannes Kolehmainen, Elmer Niklander, Armas Taipale, Taisto Mäki ja Arto Härkönen. Muita menestyneitä Kisa-Veikkoja ovat mm. Kari Rahkamo, Jaska Tuominen, Rainer Stenius, Pertti Pousi, Antti Kalliomäki, Pirjo Häggman, Ringa Ropo-Junnila, Mikko Valle, Heidi Suomi, Tommi Hartonen sekä Vesa-Pekka Pihlavisto. Lisäksi Vaahteralehti rinnassa menestyneitä ja mainetta niittäneitä Kisa-Veikkoja 2000-luvun aikana ovat olleet mm. Mikael Talasjoki, Tuomas Näsi, Markus Pöyhönen sekä Mikko Lahtio.

 

HKV:n menestyksen ylläpitäisen keskeisiä tekijöitä ovat urheilijat ja heidän valmentajansa. Tämän vuoksi panostamme erityisesti nuoriin urheilijoihin, kuitenkaan unohtamatta jo huipulle nousseita urheilijoita. HKV:n lahjakkaiden nuorten urheilijoiden joukosta kasvaakin vuosittain useita arvokisa- ja maaotteluedustajia nykyisten rinnalle. Kaiken taustalla on seuramme laadukas nuoriso- sekä valmennustoiminta. 

 

 

Osallistuminen ja menestyminen SM-tason kilpailuissa suurella joukolla on ollut HKV:n tavaramerkki läpi seuran historian. Erityisesti SM-viesteissä on totuttu menestymään lähes viestissä, kuin viestissä.

Keskeisimmät vuosittaiset SM-kilpailut ovat
•    Nuorten ja aikuisten SM-hallikilpailut
•    Maasto- ja maantiejuoksun SM-kilpailut
•    SM-viestit
•    Kalevan kisat
•    14-22v Nuorten SM-kilpailut

 

 

HKV:ssä on vuosittain 35-40 Mestari- ja A-luokan tason urheilijaa, joista tunnetuimpia ovat pituushyppääjä Roni Ollikainen, keihäänheittäjä Topias Laine, estejuoksija Topi Raitanen, 400m juoksijat Amira Chokairy ja Tommi Mäkinen, 100m aituri Anni Siirtola, 400m aituri Anniina Laitinen, kestävyysjuoksijat Eero Saleva, Minna Lamminen ja Aki Nummela sekä seiväshyppääjä Aino Siitonen.

bottom of page