top of page
HKV Aikuisten yleisurheilukoulu kevät 2024

Aikuisten yleisurheilukoulu pidetään jälleen touko-kesäkuussa 2024 Eläintarhan urheilukentällä keskiviikkoisin klo 17.30-19.00.

Viisi kertaa, 100 euroa yhteensä. HKV:n aikuisurheilijoiden toimintamaksun maksaneille ilmainen. Ilmoittautumisen linkki tulee tähän.

Tule ensimmäisellä kerralla 30 min aikaisemmin rekisteröitymään. Urheiluvarusteet, juomapullo riittävät varusteiksi. Tapaamme Eläintarhan urheilukentän kahvilan takana HKV:n varaston portailla. Aikaisempaa kokemusta yleisurheilusta ei tarvita! Lisätietoja: mika.siimes@otava.fi.

Syksyllä 2023 ohjelma oli tämän näköinen (jokaisella kerralla valitaan yksi laji):

30.8. klo 17.30 

pikajuoksua, Esa Salminen ja Jari Pantzar

kolmiloikkaa, Ari Aartola

moukarinheittoa, Esa Katajainen ja Vesa Merinen

6.9. 

aitajuoksua, Juha Multanen

korkeushyppyä, Matti Nieminen

keihäänheittoa, Jari Jaakkola

13.9.

maastojuoksua / juoksutekniikkaa nurmikolla ja mäessä, Mika Siimes

pituushyppyä, Emma Tuomola

kuulantyöntöä, Jukka Hannula

20.9.

kilpakävelyä, Christer Sundqvist

seiväshyppyä, Mika Siimes

kiekonheittoa, Jukka Hannula

400 m testijuoksu kaikille halukkaille illan päätteeksi 19.00

27.9.

kolmiottelu: pituushyppy, kuulantyöntö, 800 m takaa-ajojuoksu, jossa lasketaan iän, sukupuolen ja painon perusteella tasoitussekunteja eli juoksijat lähtevät eri aikaan liikkeelle ja voittaja on ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt. Eero Toivanen laskee tasoitukset.

HKV:n aikuisten yleisurheilukouluun on vuosien varrella osallistunut toista tuhatta urheilijaa. Ikähaitari on noin 25-70 vuotta, suurimman ryhmän muodostavat kolmikymppiset. Koulun kuuluisimpia kasvatteja on Senni Sopanen, joka osallistui seitsemänkymppisenä yleisurheilukouluun ja on sittemmin voittanut MM- ja EM-mitaleita muun muassa kolmiloikassa ja pituushypyssä. Senni kilpailee nykyisin 95-vuotiaiden sarjassa. Yleisurheilu sopii kaikenikäisille!

 

bottom of page