top of page
HKV Aikuisten yleisurheilukoulu syksy 2023

Aikuisten yleisurheilukoulu pidetään jälleen 30.8.-27.9.2023 Eläintarhan urheilukentällä keskiviikkoisin klo 17.30-19.00.

Viisi kertaa, 100 euroa yhteensä. HKV:n aikuisurheilijoiden toimintamaksun maksaneille ilmainen. Ilmoittautumisen linkki tässä.

Tule ensimmäisellä kerralla 30 min aikaisemmin rekisteröitymään. Urheiluvarusteet, juomapullo riittävät varusteiksi. Tapaamme Eläintarhan urheilukentän kahvilan takana HKV:n varaston portailla. Aikaisempaa kokemusta yleisurheilusta ei tarvita!

Ohjelma alustavasti (jokaisella kerralla valitaan yksi laji):

30.8. klo 17.30 (jos paha myrsky treenaamme sisätiloissa Eläintarhan putkessa)

pikajuoksua, Esa Salminen ja Jari Pantzar

kolmiloikkaa, Ari Aartola

moukarinheittoa, Esa Katajainen ja Vesa Merinen

6.9. 

aitajuoksua, Juha Multanen

korkeushyppyä, Matti Nieminen

keihäänheittoa, Jari Jaakkola

13.9.

maastojuoksua / juoksutekniikkaa nurmikolla ja mäessä, Mika Siimes

pituushyppyä, Emma Tuomola

kuulantyöntöä, Jukka Hannula

20.9.

kilpakävelyä, Christer Sundqvist

seiväshyppyä, Mika Siimes

kiekonheittoa, Jukka Hannula

400 m testijuoksu kaikille halukkaille illan päätteeksi 19.00

27.9.

kolmiottelu: pituushyppy, kuulantyöntö, 800 m takaa-ajojuoksu, jossa lasketaan iän, sukupuolen ja painon perusteella tasoitussekunteja eli juoksijat lähtevät eri aikaan liikkeelle ja voittaja on ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt. Eero Toivanen laskee tasoitukset.

HKV:n aikuisten yleisurheilukouluun on vuosien varrella osallistunut toista tuhatta urheilijaa. Ikähaitari on noin 25-70 vuotta, suurimman ryhmän muodostavat kolmikymppiset. Koulun kuuluisimpia kasvatteja on Senni Sopanen, joka osallistui seitsemänkymppisenä yleisurheilukouluun ja on sittemmin voittanut MM- ja EM-mitaleita muun muassa kolmiloikassa ja pituushypyssä. Senni kilpailee nykyisin 95-vuotiaiden sarjassa. Yleisurheilu sopii kaikenikäisille!

 

bottom of page