top of page
LOGO.gif

HKV:n Aikuisurheilu

Laadukasta toimintaa aikuisille

HKV:n aikuisurheilijat ovat yli 30-vuotiaita yleisurheilijoita. Mukaan toimintaan pääsee jo kaksikymppisenä. Yli 30-vuotiaat voivat kilpailla Suomen aikuisurheiluliitto SAUL:n kilpailuissa, alle 30-vuotiaat yleisen sarjan kilpailuissa.

HKV:n aikuisyleisurheilijamiehet ovat Suomen parhaita vuonna 2019. SAUL-maljakilpailussa keräsimme yleisurheilussa eniten pisteitä. Naisissa olemme viiden parhaan seuran joukossa.

Harjoittelemme kesällä Eläintarhan kentällä ja talvella Liikuntamyllyssä sekä Eläintarhan putkessa. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Kati Oikarinen.jpg
Aikuisurheilun ABC 
eli kaikki mitä olet halunnut aina tietää aikuisurheilusta

aikuisurheilijoiden harjoituskalenteri 

näkyy Suomisportissa, kun liityt aikuisurheilijoiden ryhmään.

aloittaminen

tärkein neuvo come backin tekijälle tai aloittajalle on: aloita varovasti, varsinkin jos sinulla on urheilutaustaa, mutta siitä on jonkin aikaa. Hitaasti kiiruhtamalla pääsee pitkälle, liian kovatehoinen harjoittelu liian pian voi kostautua. Vaikka punttisalilla painoihin lisäisi kilon viikossa - niskassasi on vuoden päästä 50 kiloa enemmän kuin tänään. Anna paikkojesi tottua pikajuoksuun, loikkiin jne. Lopeta harjoitukset kesken, kun alkaa tuntua siltä, että väsymys vie liikkeen hallinnan. Aikuisurheilu on pitkän tähtäminen tekemistä, aikaa on, ja aikuisurheilija voi oikein harjoittelemalla kehittyä vuosien, jopa vuosikymmenien ajan. Rakenna ensin pohjia, peruskestävyyttä, perusvoimaa, liikkuvuutta, ja rakenna pikku hiljaa niiden päälle. Uudet liikkeet vaativat elimistöltä totuttelemista. Tee ensin esimerkiksi kevyt loikkaharjoitus ja kuulostele palautumistasi siitä.

edustusasu

SM-kilpailuissa olisi syytä käyttää seuran virallista edustuspaitaa, mutta ketään ei ole vielä hylätty paidan puuttumisen vuoksi. HKV:n asuja on myynnissä talvella Liikuntamyllyn 60 m maalin kohdalla olevassa kopissa, usein lauantaina aamupäivällä. Kesällä asuja on Eläintarhan kentän varastossa. Asutilauksia järjestetään myös silloin tällöin.

facebook

hkv:n aikuisurheilijat -nimisessä ryhmässä käydään keskustelua ja tiedotetaan erilaisista asioista.

harjoitusryhmien viestintä

hkv:n harjoitusryhmillä on yleensä omat viestintäkanavansa facebookissa tai whatsappissa.

hkv:n jäsenrekisteri

jäsenrekisteri on suomisportissa (linkki "liity jäseneksi" -sivulla). Jäsenet kirjautuvat rekisteriin itse ja ylläpitävät omia tietojaan. Seuran jäsenrekisteriin kirjautuneet jäsenet voivat kilpailla SAUL:n SM-kilpailuissa.

kansainväliset kilpailut

aikuisurheilun tai masters-sarjojen kilpailuja järjestetään PM-, EM- ja MM-tasolla. Tulosrajoja ei ole, mutta toisin kuin SM-kilpailuissa, osallistujan tulee EM- ja MM-tasolla olla kilpailupäivänä täyttänyt sarjan vaatiman iän. PM-kilpailuissa on sama sääntö kuin SM-kilpailuissa, eli samana vuonna täyttävät voivat osallistua sarjaan.

kaverit

vaikka tässä puhutaan kilpailuista ja harjoituksista, parasta aikuisurheilussa ovat kaverit. Aikuisurheilijat muodostavat kannustavan yhteisön, jossa kehittyä yhdessä ja josta löytyy liikunnallisia esikuvia. Monelle SM-viestit ovat vuoden kohokohta, kun saa juosta joukkueelle ja kannustaa muita. Terveiden elämäntapojen lisäksi yhteisöllisyys on pitkän iän salaisuus.

kilpaileminen

aikuisurheilua voi harrastaa, vaikka ei kilpailisikaan. Kilpailuja on toisaalta monentasoisia - seuran omista aina kansainvälisiin arvokisoihin. Omaa kunnon mittaaminen aina silloin tällöin voi antaa harjoitteluun uutta potkua ja fokusta. Aikuisurheilukilpailut ovat mukavia, leppoisia tapahtumia.

kilpailukalenteri

sul:n alaiset kilpailut löytyvät osoitteesta kilpailukalenteri.fi. SAUL:lla on oma kilpailukalenterinsa, joka löytyy sivuilta saul.fi.

lisenssi

aikuisurheilukilpailuita varten ei tarvita lisenssiä. Sen sijaan SUL:n alaisiin kilpailuihin usein tarvitaan SUL:n lisenssi, varsinkin kilpailukalenterin kautta ilmoittautumiseen. Sen voi ostaa Suomisportista.

pomppu-ukot

järjestää korkeushyppykilpailuja lähes viikottain ympäri vuoden. Ilmoittautua voi paikan päällä, ei kisamaksua. Aina välillä on lisälaji, esimerkiksi pituus, kuula, kesällä kiekko.

saul

suomen aikuisurheiluliitto järjestää 30+-sarjojen yleisurheilukilpailuja, eri lajien klinikoita, matkoja kansainvälisiin kisoihin. SAUL:n sivuilla aikuisurheilijoiden kilpailukalenteri.

sm-kilpailut

saul:n järjestämiin SM-kilpailuihin ei ole tulosrajoja, vaan kaikki aikuisurheilijat voivat osallistua kisoihin. Osallistujan tulee kuulua SAUL:n jäsenseuraan, esimerkiksi HKV:hen. SM-kisoissa on sarjoja viiden vuoden välein alkaen 30-vuotiaista. Sarjaan voivat osallistua saman vuoden aikana sarjan ikärajan täyttävät.

sul

Suomen urheiluliitto järjestää lasten ja yleisen sarjan kilpailuja. SUL:n lisenssin voin ostaa SUL:n sivuilta. HKV:n nimissä voi ostaa lisenssin, kun urheilija on lisätty HKV:n jäsenrekisteriin.

tilastopaja

viimeisten kilpailujen tulokset näkyvät tilastopajan sivulla, maksamalla saa näkyviin vuositilastot kaikissa, myös aikuisurheilijoiden sarjoissa.

vakuutus

hkv:n aikuisurheilijat vakuuttavat itse itsensä.

askarruttaako aikuisurheilussa jokin?

lähetä kysymyksesi: mika.siimes@nemokustannus.fi

bottom of page