top of page
Search
  • Writer's pictureOlli Pulkkanen

Saara Hakanen: Terveisiä Oklahomasta!

Kiireisen Suomi-kesän jälkeen lensin takaisin Stillwaterin opiskelijakaupunkiin jatkamaan opintoja Oklahoma State -yliopistossa. Vaikka elämä Amerikassa tuntuukin jo viidentenä vuotena melko arkiselta, on elokuussa alkanut maisterin tutkinto (Master of Business Administration) tuonut mukavaa vaihtelua uusien haasteiden ja tuttavuuksien myötä.


Valmistuin aikaisemmin tänä vuonna multimedia journalismin kandiksi. Kuva otettu OSU:n kampuksella, taustalla näkyy yliopiston maamerkki Edmon Low Library

Ennen kaikkea maisterin opinnot ovat mahdollistaneet hieman rauhallisemman opiskelutahdin, ja aikaa on vihdoin jäänyt tarpeeksi myös palautumiseen. Muistakaa kaikki muutkin ottaa välillä rennosti – toivottavasti sitä myöten säästytään turhilta vammoilta ja tehdään huippusuorituksia HKV:n väreissä!Amerikkalainen jalkapallo on yliopistoissa supersuosittu miljardibisnes. Kotipelit ovat loppuunmyytyjä ja niissä on aina huikea tunnelma.

Treenikausi on toistaiseksi sujunut ongelmitta, ja hyvistä treenisuorituksista on päässyt nauttimaan t-paitakeleissä pitkälle marraskuuhun saakka. Se ei Oklahomassa ole itsestäänselvyys, sillä sää muuttuu täällä välillä yhdessä yössä kesähelteestä lumisateeseen.


Oklahoman olosuhteet luo jännitystä myös kisareissuille, oli kyse sitten keskellä yötä sänkyä heiluttavasta maanjäristyksestä tai paikalle osuvasta tornadosta. Viime keväänä istuttiin konferenssin mestaruuskisoja edeltävänä iltana hotellin kellarissa suojassa naapurikorttelia höykyttävältä tornadolta.

Puhelimet hälyttävät kovaan ääneen, kun tornado osuu maahan.

: Myrsky lähestyy kotikenttää. Asun taustalla näkyvässä keltaisessa kerrostalossa, eli matka kampukselle treeneihin ja kouluun taittuu vikkelästi. Toisin oli lukioaikoina, jolloin matkustin päivittäin Helsinkiin kotikaupungistani Keravalta.

Vaikka meidän treeniryhmä harjoittelee ulkona ympäri vuoden, päästään pian jo kiristämään piikkareita yleisurheiluhallin puolelle. Suomeen en joululomalla valitettavasti kerkeä ennen tammikuun puolivälissä alkavaa hallikautta.


Treenit tehdään tosissaan mutta ei aina niin totisesti. Hyvä ryhmähenki puskee kaikkia eteenpäin.


Amerikan yliopistoissa myös yleisurheilusta tulee joukkuelaji. Viime hallikaudella pääsimme juhlimaan naisten konferenssin mestaruutta ensimmäistä kertaa koulun historiassa

Ulkoratakausi yliopistoliigassa alkaa heti hallikauden perään, eli reissaamme ympäri Amerikkaa kisojen perässä kesälomaan saakka lähes tauotta.


Yliopistourheilun parhaimpia puolia on ehdottomasti kisareissut upeisiin paikkoihin. Kuva Arizonasta Tusconin kaupungista, jossa aloitin viime vuonna ulkoratakauteni huhtikuun alussa.

Ensi vuoden kisasuunnitelmaan kuuluu ainakin kolmiloikan, korkeushypyn ja pituushypyn ennätysten uusiminen muutaman tahmeamman vuoden jälkeen.


Tsemppiä loppuvuoden treeneihin ja hallikauteen kaikille Kisa-Veikoille, sekä iloista joulua! Sportti CV


Ennätykset:


- Kolmiloikka: 13.18m

- Korkeushyppy: 1.82m

- Pituushyppy: 6.09m


Saavutukset:


- Kalevan kisojen 4. korkeushypyssä

- Aikuisten halli SM-hopea pituushypyssä ja pronssi kolmiloikassa

- HKV:n seuraennätys kolmiloikassa

- OSU:n koulun ennätys kolmiloikassa (ulkona ja hallissa) ja korkeudessa (hallissa)

- U20 Pohjoismaiden mestaruus kolmiloikassa U18, U20 ja U23 EM-kisaedustukset

141 views0 comments

Recent Posts

See All

Kokouskutsu: Helsingin Kisa-Veikot kevätkokous 27.3.2024

Helsingin Kisa-Veikot ry kevätkokous Aika: Keskiviikko 27.03.2024 klo 18.00 alkaen. Paikka: Eläintarhan kentän kahvila. Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Tervetuloa, H

Commentaires


bottom of page