Search
  • hkvyllapito

MM-kultaa 10 kisaveikolle

Updated: Jul 15, 2022

Tampereella 10.7.22 päättyneissä yli 35-vuotiaiden yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa HKV:n urheilijat onnistuivat leveällä rintamalla. Kymmenen kisaveikkoa sai kaulaansa MM-kultamitalin. Henkilökohtaisen maailmanmestaruuden saavuttivat Varpu Holmberg N80 7-ottelussa ja keihäässä, Heli Herlevi-Malila N60 keihäässä ja Tommi Huotilainen M50 keihäässä.

Yhteensä 13 kisaveikkoa pääsi henkilökohtaisessa kisassa palkintopallille. Hopealle ylsivät N80 Seija Sario korkeudessa, Varpu Holmberg kolmiloikassa, N40 Titta Sillman seipäässä, N40 Alexandra Aaltonen 400 metrin aidoissa, N35 Laura Kolehmainen 400 metrillä, M70 Matti Nieminen korkeudessa ja M45 Mikko Huttunen 10-ottelussa.

Henkilökohtaisen pronssin saivat Seija Sario kolmiloikassa, Varpu Holmberg heitto-5-ottelussa ja korkeudessa, N60 Erja Rinne moukarissa, N60 Anne Nurmi seipäässä, N60 Anna-Liisa Salminen kolmiloikassa, N40 Katja Blunden 1500 metrillä ja Laura Kolehmainen 200 metrillä.

Yhteensä 34 kisaveikkoa saavutti kisoissa 42 MM-mitalia: 10 kultaa, 18 hopeaa ja 14 pronssia. Joukkuekisan tai viestijuoksun mitalin sai 22 HKV:läistä edellä mainittujen lisäksi. Mainittakoon, että HKV olisi seurana mennyt maiden välisessä mitalitaulukossa sijalle 12 juuri ennen Viroa, Norjaa ja Hollantia.

Kuvassa N60-sarjan pikaviestijoukkue, jossa Anne Nurmi ja Kati Oikarinen juoksivat kultaa ja suomenennätyksen.

Ja nyt hattu päästä, Porilaisten marssi:

Kultaa

N80 Varpu Holmberg, 7-ottelu 4364 p.

N80 Varpu Holmberg, keihäs 21,78.

N80 Varpu Holmberg, Seija Sario 4 x 100 m 1.34,56.

N60 Heli Herlevi-Malila, keihäs 33,86.

N60 Anne Nurmi, Kati Oikarinen 4 x 100 m 59,26.

N50 Virve Viljola, 10 km maantiekävely, joukkue 3.04.26 (1.01.04).

N35 Laura Kolehmainen, 4 x 400 m 3.55,17.

M55 Petteri Kilpinen, 8 km maastojuoksu, joukkue 1.20.39 (27.06).

M55 Jan Särömaa, 4 x 400 m 3.51,59.

M50 Tommi Huotilainen, keihäs 56,86.

Hopeaa

N80 Seija Sario, korkeus 95.

N80 Varpu Holmberg, kolmiloikka 5,51.

N80 Varpu Holmberg, 100 m 21,10.

N50 Eerika Lipsanen, 8 km maastojuoksu, joukkue 1.33.28 (33.49).

N50 Eerika Lipsanen, puolimaraton joukkue 4.42,42 (1.39,49).

N50 Virpi Råman, 4 x 100 m 53,18.

N50 Virpi Råman, 4 x 400 m 4.43,87.

N45 Nelli Nikula, Johanna Haikonen, Riitta Sallinen, 4 x 100 m 52,02.

N45 Nelli Nikula, Johanna Haikonen, 4 x 400 m 4.27,02.

N40 Titta Sillman, seiväs 2,90.

N40 Alexandra Aaltonen, 400 m aj, 1.17,29.

N40 Anja Lammi, 20 km maantiekävely, joukkue 8.07,14 (2.46.36).

N35 Laura Kolehmainen, 400 m 56,73.

M80 Kyösti Poutiainen, 4 x 100 m 1.15,24.

M70 Matti Nieminen, korkeus 154.

M60 Jari Pantzar, Christer Strömberg, 4 x 400 m 4.11,89.

M45 Mikko Huttunen, 10-ottelu 6512 p.

M40 Kalle Sipilä, 4 x 400 m 3.30,22.

Pronssi

N80 Varpu Holmberg, heitto-5-ottelu 3799 p.

N80 Varpu Holmberg, korkeus 92.

N80 Seija Sario, kolmiloikka 5,07.

N60 Erja Rinne, moukari 36,77.

N60 Anne Nurmi, seiväs 2,00.

N60 Anna-Liisa Salminen, kolmiloikka 9,04.

N40 Titta Sillman, 4 x 100 m 51,59.

N40 Katja Blunden, 1500 m 4.43,71.

N40 Missu Eskola, Katja Blunden, 4 x 400 m 4.08,45.

N35 Laura Kolehmainen, 200 m 25,52.

M65 Ari Aartola, 4 x 100 m 54,63.

M60 Christer Strömberg, Jari Pantzar, Esa Salminen, 4 x 100 m 51,80.

M55 Jan Särömaa, 4 x 100 m 49,04.

M50 Teemu Aaltonen, Jani Viljola, 4 x 400 m 3.49,54.

605 views0 comments

Recent Posts

See All

Kokouskutsu: Helsingin Kisa-Veikot kevätkokous 27.3.2024

Helsingin Kisa-Veikot ry kevätkokous Aika: Keskiviikko 27.03.2024 klo 18.00 alkaen. Paikka: Eläintarhan kentän kahvila. Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Tervetuloa, H