top of page
Search
  • Writer's pictureOlli Pulkkanen

Kisaveikkojen kausi startannut hyvällä sykkeellä - Raitanen ja Häggqvist EM-kisoihin Roomaan, Cederille MM-raja.

Vaikka vielä on toukokuu, on suuri joukko kisaveikkoja on aloittanut kilpailukautensa ja tehnytkin sen mainiosti. Lapsista aikuisiin on tehtailtu ennätyksiä ja onnistujia on ollut monessa lajiryhmässä. Toukokuun alun SM-maastoissa kestävyysjuoksijat aloittivat mitalijahdin Kotkassa käydyissä kilpailuissa. Parasta antia olivat Taru Palsan N 10 km ja Janette Vänttisen N 22 4 km ylivoimaiset mestaruudet. Eero Saleva nappasi jälleen yhden SM-mitalin saavuttaen pronssia ja johtaen kisaveikot joukkuemitaleille. N 19 sarjan 4 km Elle Ceder sijoittui kolmanneksi ja HKV vei joukkuemestaruuden tässä lajissa. Myös radalla ja kentällä on ehditty kilpailemaan. Petra Hägggvist on petraillut ennätyksiään 100m juoksussa siihen malliin, että kutsu kävi EM-kilpailuihin Roomaan pikaviestijoukkueen avaajaksi. Petran alkukaudesta 100m ennätys kirjataan jo lukemiin 11.64. Rooman EM-kisoihin luonnollisesti lähtee kisaamaan myös hallitseva M 3000m estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen. Topi avasi estekauden paremmin kuin koskaan, mutta vesiesteellä iskun saanut nilkka esti tällä kertaa tulosten petrailun ja kovat kisastartit ennen Rooman EM-koitosta. Luotto Topiin on kuitenkin arvokisastarteissa kova! Kestomenestyjistämme Topias Laineen keihäskaaret alkukesästä jäivät aavistuksen lyhyiksi EM-valintaan ja Topias jäi tälläkertaa kotiinjääväksi varaheittäjäksi.

Myös nuorissa on saatu aikaan hyvää jälkeä. 17v Elle Ceder kohenteli 800m ennätystään lukemiin 2.06,22 alittaen U20 MM-kilpailuiden tulosrajan. Kun yli-ja alimatkatkin kulkevat, näyttää kauden alku lupaavalta. Puolimailereista myös Benjamin Lee on osoittanut hyviä otteita lähelle ennätystasoaan (SB 1.49,18) ja 18v Oliver Asikainen paranteli 800m ennätystään pari sekuntia lukemiin 1.50,09. 100m aitajuoksussa 16v Iida Tossavainen juoksi U18 EM-rajan alle ensimmäisellä yrityksellään (14.18). Pikajuoksuissa Petran lisäksi kunnostautujia alkukesästä ovat olleet Lassi Kaukonen (200m) ja Simeon Vorselman (400m). Monilla nuoremmilla sprinttitykeillä kaudet on vielä avaamatta, mutta tiedot kertovat kovasta kyydistä harjoitustilanteissa. Keihäänheitossa tuoreempi kisaveikko Siiri Elomaa on nakannut keihäänsä jo lähes ennätyslukemiinsa (54,02) ja Atlantin toiselta puolelta on kantautunut hyviä uutisia Saara Hakasen korkeustuloksista ja Tua-Talvikki Anttilan 3-loikista. Kesän kisat jatkuvat aktiivisesti ja alkukesäpainotteisesti, onhan lähes heti EM-kisarupeaman perään kesäkuun lopulla kansallinen kärkitapahtuma Kalevan kisat Vaasassa. Sinne moni kisaveikko tähtää jo huippukuntoaan! Sitä ennen nuoret panevat parastaan mm. 6.6. järjestettävässä 17-19v Junior GP-kilpailussa kotoissassa Eltsussa.

128 views0 comments

Recent Posts

See All

Kokouskutsu: Helsingin Kisa-Veikot kevätkokous 27.3.2024

Helsingin Kisa-Veikot ry kevätkokous Aika: Keskiviikko 27.03.2024 klo 18.00 alkaen. Paikka: Eläintarhan kentän kahvila. Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Tervetuloa, H

Comments


bottom of page