Huippu-urheilu 

HKV:n saavuttamat 56 Kalevan maljan voittoa puhuvat puolestaan...

Helsingin Kisa-Veikot on yleisurheilun kilpaurheiluseura, ja vuosittain tavoitteenamme on menestyä hyvin valtakunnallisissa seurojen välisissä kilpailuissa. HKV:n saavuttamat 56 Kalevan maljan voittoa puhuvat puolestaan tavoitteissa onnistumisesta.

 

Seura on perustamisestaan (1909) lähtien Helsingin Kisa-Veikkoja on edustanut lukuisa määrä huippu-urheilijoita, kuten olympiavoittajat ja yleisurheilulegendat Hannes Kolehmainen, Elmer Niklander, Armas Taipale, Taisto Mäki ja Arto Härkönen. Muita menestyneitä Kisa-Veikkoja ovat mm. Kari Rahkamo, Jaska Tuominen, Rainer Stenius, Pertti Pousi, Antti Kalliomäki, Pirjo Häggman, Ringa Ropo-Junnila, Mikko Valle, Heidi Suomi, Tommi Hartonen sekä Vesa-Pekka Pihlavisto. Lisäksi Vaahteralehti rinnassa menestyneitä ja mainetta niittäneitä Kisa-Veikkoja 2000-luvun aikana ovat olleet mm. Mikael Talasjoki, Tuomas Näsi, Markus Pöyhönen sekä Mikko Lahtio.

 

HKV:n menestyksen ylläpitäisen keskeisiä tekijöitä ovat urheilijat ja heidän valmentajansa. Tämän vuoksi panostamme erityisesti nuoriin urheilijoihin, kuitenkaan unohtamatta jo huipulle nousseita urheilijoita. HKV:n lahjakkaiden nuorten urheilijoiden joukosta kasvaakin vuosittain useita arvokisa- ja maaotteluedustajia nykyisten rinnalle. Kaiken taustalla on seuramme laadukas nuoriso- sekä valmennustoiminta. 

 

 

Osallistuminen ja menestyminen SM-tason kilpailuissa suurella joukolla on ollut HKV:n tavaramerkki läpi seuran historian. Erityisesti SM-viesteissä on totuttu menestymään lähes viestissä, kuin viestissä.

Keskeisimmät vuosittaiset SM-kilpailut ovat
•    Nuorten ja aikuisten SM-hallikilpailut
•    Maasto- ja maantiejuoksun SM-kilpailut
•    SM-viestit
•    Kalevan kisat
•    14-22v Nuorten SM-kilpailut

 

 

HKV:ssä on vuosittain 35-40 Mestari- ja A-luokan tason urheilijaa, joista tunnetuimpia ovat pituushyppääjä Roni Ollikainen, estejuoksija Topi Raitanen, 400m aituri Anniina Laitinen,  kestävyysjuoksijat Eero Saleva, Minna Lamminen ja Aki Nummela sekä seiväshyppääjä Aino Siitonen.

  • Instagram
  • Black Facebook Icon